Армія рф атакувала Україну ракетами та "шахедами": є влучання і загиблі

Армія рф атакувала Україну ракетами та "шахедами": є влучання і загиблі

Армія рф зранку, 26 серпня, атакувала міста України "шахедами", крилатими та балістичними ракетами. Вибухи пролунали у Києві та області, у Дніпрі, Вінниці, Житомирі, Полтаві, Івано-Франківську, Тернополі, на Львівщині і у Львові, а також у Луцьку.

Внаслідок російського ракетного удару у Луцьку Волинської області пошкоджений багатоквартирний будинок, повідомляє мер міста Ігор Поліщук.

Крім того, пошкоджений обʼєкт інфраструктури у Луцьку.

"Наразі є інформація про одного загиблого", - додав Поліщук.

У Полтавській області пошкоджено промисловий об'єкт, поранено п'ятьох людей. Про це написав голова обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що декілька районів столиці залишилися без світла, на правому березі Києва зафіксовано перебої з водопостачанням. Також перебої з електрикою спостерігаються у Бучанському районі Київщини.

Дніпровська ОВА повідомляє про одного загиблого внаслідок атаки рф: "Попередньо, є один загиблий, 69-річний чоловік. Сталося кілька займань. Зокрема, пожежа у дачному будинку".  Запорізька ОВА також пише про загиблого: "Росіяни вбили цивільну людину у Запорізькому районі. Ворог наніс удар поряд з приватним будинком. Загинув чоловік".

Про вибухи також повідомляла влада Харкова, Кривого Рогу, Хмельницького, Кропивницького та Одеси.

Мер Львова Андрій Садовий попередив про влучання в області: "Через влучання в області у Львові можуть виникнути перебої з водопостачанням, допоки підстанції не перейдуть на резервне живлення. Також можливі перебої електроенергії. Влучань по місту на цю хвилину не фіксуємо". 

Голова Львівської ОВА Максим Козицький написав про атаку на об'єкти енергетики.

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко прокоментував масовану атаку ворога на Київщину.

"Є пошкодження інфраструктурних об’єктів. Вже маємо інформацію про поранену людину. Її доправлено до одного з районних медзакладів, надається необхідна допомога. Також фіксуємо пошкодження приватних будинків внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в 4 районах. Деталі згодом", - зазначив він.

Кравченко додав, що на Київщині за розпорядженням Укренерго введені екстрені відключення світла.

"Начальник КОВА доручив районам та громадам оперативно розпочати роботу "Пунктів незламності", щоб люди мали де підзарядити телефони", - зазначається у повідомленні.

КМВА пише, що "Пункти незламності" відкривають також і в Києві.