В Україні 15 областей постраждали від масованої атаки рф, - Шмигаль

В Україні 15 областей постраждали від масованої атаки рф, - Шмигаль

15 областей України постраждали сьогодні, 26 серпня, внаслідок російської масованої атаки. Армія рф застосувала різні види озброєння: БпЛА, крилаті ракети, "Кинджали".

Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль, зазначаючи, що є поранені і загиблі.

"Ціллю російських терористів знову стала енергетична інфраструктура. На жаль, є пошкодження в низці регіонів. "Укренерго" вимушене застосувати екстрені відключення електроенергії, щоби стабілізувати систему", - додав він.

"Щоби зупинити варварський обстріл українських міст, необхідно знищувати те, звідки запускаються російські ракети. Для цього Україні потрібна далекобійна зброя та дозвіл партнерів бити нею по російських об'єктах. Розраховуємо на підтримку наших союзників та обов'язково змусимо росію заплатити", - зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, армія рф зранку, 26 серпня, атакувала міста України "шахедами", крилатими та балістичними ракетами. Вибухи пролунали у Києві та області, у Дніпрі, Вінниці, Житомирі, Полтаві, Івано-Франківську, Тернополі, на Львівщині і у Львові, а також у Луцьку.

Загиблі є в Луцьку. на Дніпропетровщині і на Запоріжжі, а поранені - на Київщині і в Полтаві.

Інфраструктурні та енергетичні об'єкти пошкоджені на Київщині та Львівщині, у Києві і області розгортають "Пункти незламності".