Виїзд чоловіків призовного віку Луганщини за межі області можливий тільки з дозволу військкомату

Чоловіки, які проживають у Луганській області (зареєстровані тут за місцем проживання або як переселенці), можуть виїздити за межі області тільки з дозволу військового комісаріату.

Згідно з пунктами 5-7 плану заходів із питань організації уточнення військового обліку мобілізаційних ресурсів та підготовки до проведення мобілізації на території області у випадку її оголошення чоловікам віком від 18 до 60 років виїхати за межі Луганської області (ідеться і про виїзд за межі України, і на непідконтрольну Україні територію так званих «ЛНР» і «ДНР») можна тільки за наявності довідки з військового комісаріату про звільнення громадянина від призову по мобілізації.

Обмеження щодо переміщення стосується виключно випадків виїзду за межі Луганської області або на територію непідконтрольну Україні. Для пересування всередині Луганської області (підконтрольній Україні) жодних довідок не потрібно.

Для отримання довідки треба звернутися до районного (міського) військового комісаріату за місцем проживання. Зразки довідки додаємо.

Це рішення прийняте розпорядженням голови Луганської ОДА Геннадія Москаля від 6 січня 2015 року «Про заходи з питань організації уточнення військового обліку мобілізаційних ресурсів та підготовки до проведення мобілізації на території області у випадку її оголошення» відповідно до статей 13, 27 Закону України ”Про місцеві державні адміністрації”, законів України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, “Про військовий обов’язок і військову службу”, “Про правовий режим воєнного стану”, Указу Президента України від 16.06.2001 № 449 “Про положення про порядок проведення мобілізації в Україні».

Галерея зображень

Виїзд чоловіків призовного віку Луганщини за межі області можливий тільки з дозволу військкомату
Виїзд чоловіків призовного віку Луганщини за межі області можливий тільки з дозволу військкомату