У ЗСУ формують нові механізовані бригади для війни з рф у 2025 році, - Forbes

У ЗСУ формують нові механізовані бригади для війни з рф у 2025 році, - Forbes

Українська армія формує нові механізовані бригади для війни з рф у 2025 році, вони потребуватимуть тисячі військових і тисячі транспортних засобів.

Про це пише Forbes з посиланням на сервіс Militaryland, який уважно стежить за структурою української армії.

"Це ознака того, що лідери України не очікують, що повномасштабна війна росії проти України закінчиться найближчим часом. Можуть пройти місяці, перш ніж перша з нових бригад із 2000 осіб заповнить усі свої місця, і ще місяці, перш ніж бригади будуть готові до бою", - зазначає видання.

За даними Militaryland, нові механізовані бригади навчатимуться в інших країнах і залучатимуть багато своїх новобранців з українців, які проживають у тих самих країнах.

Повідомляється, що 160-та механізована бригада навчається в Польщі.

"Створення нових бригад залежить від двох речей: успішної мобілізації, можливо, 10 000 або більше новобранців і продовження іноземної підтримки військових зусиль України. Мобілізація є джерелом комплектування нових бригад; іноземні союзники, ймовірно, нададуть основну частину свого важкого озброєння", - пише Forbes.

За даними видання з осені минулого року українська армія сформувала 10 нових бригад: чотири механізовані, п’ять піхотних та єгерську.

"Піхотні бригади найлегші — вони здебільшого їздять на вантажівках. Єгерська бригада — це сила середньої ваги, яка складається з вантажівок і легкої броньованої техніки. Механізовані бригади найважчі: вони їздять на гусеничній і колісній бронетехніці і зазвичай їздять з ротою не менше десятка танків", - пояснює видання.

Незрозуміло, скільки бригад у ЗСУ зараз формують, і які вони будуть. Їх може бути 10, що потребує 20 тисяч військових.