Зміни у порядку обміну повідомленнями з державними реєстраторами

ДПІ у м. Сєвєродонецьку повідомляє, що з 01.01.2015 набув чинності Закон України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» (далі – Закон № 71).

Законом № 71 внесені зміни до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», якими виключено необхідність направлення поштовим відправленням повідомлень, якими обмінюються державні реєстратори та контролюючі органи, якщо такі повідомлення направлені в електронному вигляді у порядку взаємного обміну інформацією з реєстрів Державної реєстраційної служби України та Державної фіскальної служби України. До таких повідомлень відносяться повідомлення, що формуються контролюючими органами при проведенні заходів, пов’язаних з припиненням юридичних осіб (повідомлення за формами №23-ОПП, №24-ОПП, №25-ОПП, №26-ОПП, №27-ОПП, №28-ОПП), та повідомлення про те, що з відповідної дати розпочинається процес проведення спрощеної процедури державної реєстрації припинення юридичної особи шляхом її ліквідації.

Також, Законом № 71 передбачено можливість направлення державному реєстратору в електронному вигляді повідомлень про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням за ф. № 18-ОПП.

Заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку О.А. Височина