Суд відпустив під заставу ексголову Донецької ОВА Кириленка, якого підозрюють у незаконному збагачені

Суд відпустив екскерівника Донецької ОВА Кириленка, якого підозрюють у незаконному збагачені

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відпустив під 30 млн грн застави екскерівника Донецької ОВА Павла Кириленка, якого підозрюють у незаконному збагачені на 56,2 млн грн.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

Прокурор не погодився із вказаним рішенням суду та оскаржить його в апеляційному порядку до Апеляційної палати ВАКС.

Зазначається, що суд ухвалив рішення сьогодні, 28 серпня.

"Суд відмовив у задоволенні клопотання детективів НАБУ, погодженого прокурором САП, про тримання під вартою та застосував до високопосадовця запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 30,280 млн грн з покладенням відповідних процесуальних обов’язків", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Кириленка, який у 2020-2023 роках обіймав посаду керівника Донецької ОВА, НАБУ підозрює у незаконному збагаченні на 56,2 млн грн та декларуванні недостовірної інформації (ст. 368-5 та ч. 2 ст. 366-2 КК України).

За даними НАБУ, посадовець саме у 2020–2023, обіймаючи посаду керівника ОВА, набув 21 об’єкт нерухомості та люксовий автомобіль, зареєструвавши майно на родичів своєї дружини.

Йдеться про 7 квартир у Києві та Ужгороді загальною площею 688,5 кв. м, будинок під Києвом площею понад 220 кв. м, 2 гаражних бокси, 6 паркомісць, 3 нежитлових приміщення загальною площею понад 190 кв. м та автомобіль ВМW Х3"