Залізничники та дорожники: оголосили підозру чотирьом луганчанам, які працюють на окупантів

Залізничники та дорожники: оголосили підозру чотирьом луганчанам, які працюють на окупантів

Слідчі СБУ у Закарпатській області задокументували протиправну діяльність чотирьох жителів Луганщини, які добровільно почали працювали на окупантів.

Про це повідомляє Управління СБ України в Закарпатській області.

За даними слідства, жителька Старобільська та житель Станиці-Луганської, маючи багаторічний управлінський досвід роботи в “Укрзалізниці”, погодилися працювати на керівних посадах окупаційного об'єкта критичної інфраструктури.

Залізничники добровільно передали окупантам майно, активи та інші матеріальні цінності української залізниці, до яких загарбники не мали доступу раніше.

Слідчі СБУ оголосили їм про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Також Служба безпеки задокументувала діяльність ще двох колаборантів. Мешканець Луганська та уродженка Металісту добровільно погодилися на пропозицію окупантів очолити відділи в “управлінні автомобільних доріг міністерства інфраструктури та транспорту лнр”.

“На своїх посадах вони виконували вказівки та накази “ради міністрів лнр”, у тому числі розробляли так звану державну політику та нормативно-правову базу, здійснювали нагляд та контроль у профільній сфері”, - розповіли в СБУ.

Обом колаборантам оголосили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до десяти років ув’язнення.

Досудове розслідування вели слідчі СБУ в Закарпатській області за матеріалами ГУ СБУ в Луганській і Донецькій областях, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Нагадаємо, довічне ув'язнення можуть отримати правоохоронці з Луганщини.