Сили оборони взяли у полон двох окупантів з Луганщини, їм вже оголосили підозри

Сили оборони взяли у полон двох окупантів з Луганщини, їм вже оголосили підозри

Військова контррозвідка та слідчі Служби безпеки зібрали доказову базу на ще п’ятьох зрадників, які воювали проти Сил оборони на сході України. Серед них – двоє мешканців Луганщини.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Перебуваючи у складі окупаційних угруповань рф, зловмисники потрапили у полон українських захисників під час боїв на Донеччині наприкінці липня цього року.

Двоє загарбників – з окупованого Сорокиного (колишній Краснодон) на Луганщині. У червні цього року вони добровільно прибули до військкоматів та вступили на службу до 123 окремої мотострілкової бригади зс рф.

Після проходження полігону їх направили штурмувати позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку. Там підрозділи ЗСУ взяли зрадників у полон поблизу Івано-Дар’ївки.

Наразі всім затриманим повідомили про підозру (відповідно до вчинених злочинів) за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора).

Матеріали кримінальних проваджень скерували до суду.

Розслідування проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Нагадаємо, про підозру у колабораційній діяльності повідомили двом правоохоронцям зі Старобільська Луганської області, які після початку російського повномасштабного вторгнення пішли працювати на ворога.