Безугла заявила, що F-16 збили "дружнім вогнем": що на це кажуть у США

Безугла заявила, що F-16 збили "дружнім вогнем": що на це кажуть у США

Народна депутатка Мар'яна Безугла оприлюднила інформацію про те, що український F-16 26 серпня збили ракетою з Patriot "дружнім вогнем".

Про це вона написала у Facebook.

"За моєю інформацією F-16 українського пілота Олексія "Moonfish" Месь був збитий зенітно-ракетним комплексом Patriot через дискоординацію між підрозділами. У доповідях зазначили, що він "не впорався з керуванням". Подія трапилась під час однієї з найпотужніших повітряних атак росіян 26 серпня. Війна є війна, такі епізоди можливі", - написала Безугла.

Заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх сказала на брифінгу, що у неї немає такої інформації.

"У мене немає достатньо правдивої інформації, тому говорити про те, чи був він збитий дружнім вогнем – чого я підтвердити не можу – мають самі українці", – сказала вона.

В Генштабі ЗСУ і Повітряних силах інформацію Безуглої ще не коментували.

Нагадаємо, український реактивний винищувач F-16 був знищений в результаті катастрофи в понеділок, 26 серпня, коли росія здійснювала масовану атаку на Україну.

У Генштабі ЗСУ заявили, що літак збив чотири крилатих ракети, але під час заходу на наступну ціль з ним був втрачений звʼязок. Як зʼясувалося пізніше, літак зазнав катастрофи, льотчик загинув. Для зʼясування причин аварії призначена спеціальна комісія МОУ, яка працює в районі падіння літака.

F-16 пілотував льотчик Олексій Месь, його поховали 29 серпня.