США долучилися до розслідування причини авіакатастрофи F-16, - командувач Повітряних сил

США долучилися до розслідування причини авіакатастрофи F-16, - командувач Повітряних сил

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив, що США долучилися до розслідування причин авіакатастрофи F-16.

Про це він написав у Telegram.

Олещук наголосив, що "ніхто нічого не приховував і не приховує".

"Усе вище керівництво одразу отримало доповідь про катастрофу. Отримали попередній звіт і партнери зі США, які уже долучилися до розслідування причин. Запевняю, що уже проводиться детальний аналіз, йде розслідування. Маємо ретельно розібратись, що сталось, які обставини, чия відповідальність. Інформація про такі інциденти не може видаватись миттєво у публічний простір і не може деталізуватись для медіа", - стверджує він.

Також Олещук звернувся до нардепки Мар'яни Безуглої. На його думку, її "обрали як інструмент для дискредитації вищого військового керівництва", хто саме обрав, Олещук не назвав.

"Тому я звертаюсь до народної депутатки, яка давно продала своє ім’я, для досягнення цих мерзенних цілей. Мар’яно, прийде час, проситимете вибачення перед усім військом за те, що накоїли, сподіваюсь у суді", - наголосив Олещук.

Нагадаємо, народна депутатка Мар'яна Безугла оприлюднила інформацію про те, що український F-16 26 серпня збили ракетою з Patriot "дружнім вогнем". У відповідь на це у Пентагоні сказали, що не мають достовірної інформації з приводу цієї авіакатастрофи. 

Український реактивний винищувач F-16 був знищений в результаті катастрофи в понеділок, 26 серпня, коли росія здійснювала масовану атаку на Україну. Першою про це написала газета WSJ, а потім підтвердив Генштаб ЗСУ.

У Генштабі заявили, що літак збив чотири крилатих ракети, але під час заходу на наступну ціль з ним був втрачений звʼязок. Як зʼясувалося пізніше, літак зазнав катастрофи, льотчик загинув. Для зʼясування причин аварії призначена спеціальна комісія МОУ, яка працює в районі падіння літака.

F-16 пілотував льотчик Олексій Месь, його поховали 29 серпня.