ЛОВА: окупанти вже не обіцяють відновити виробництво хімічної продукції на сєвєродонецькому «Азоті»

ЛОВА: окупанти вже не обіцяють відновити виробництво хімічної продукції на сєвєродонецькому «Азоті»

На сєвєродонецькому «Азоті» хочуть відновити виключно очисні споруди – виробництво хімікатів не поновлять. У самопроголошеній «лнр» багатьом бойовикам відмовляють у наданні статусу ветерана.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

«За останні два роки у Сєвєродонецьку місцеві колаборанти неодноразово уводили людей в оману можливим запуском хімічного об’єднання «Азот». Обіцяли навіть якогось інвестора, який з рф так і не приїхав. За цей час ситуація з мертвої точки не зрушила», – сказано у повідомленні.

Окупанти, за даними ЛОВА, хочуть відновити лише роботу цеху нейтралізації та очищення промислових стоків, який у мирний час обслуговував міську каналізаційну мережу. Про виробництво хімічної продукції мова не йде.

Також за інформацією ЛОВА, окупаційним органам влади на місцях надали чітку вказівку – не сприяти бойовикам самопроголошеної «лнр» у наданні статусу ветерана. У багатьох випадках відповідні документи, починаючи від 2014 року, або не були заведені зовсім, або, як відповідають у військкоматах, «не збереглися». Непоодинокі скарги зафіксували у Лутугиному та Антрациті.

Нагадаємо, у Сєвєродонецьку один з будинків з травня стоїть з розібраним дахом - у проблему ніхто не втручається.