За пособництво рф 11 років ув’язнення отримали двоє жителів Луганщини

За пособництво рф 11 років ув’язнення отримали двоє жителів Луганщини

У суді довели причетність двох жителів Луганщини до пособництва державі-агресорці (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура.

Правоохоронці встановили, що чоловіки у листопаді 2022 року добровільно погодились «служити» ворогу. За це 54-річний чоловік отримав посаду «начальника Краснолучского межрайонного управления по эксплуатации газового хозяйства филиала Государственного унитарного предприятия «ЛУГАНСКГАЗ» у Хрустальному, а 68-річний чоловік став начальником «Стахановського межрайонного управления по эксплуатации газового хозяйства филиала Государственного унитарного предприятия «ЛУГАНСКГАЗ» у Кадіївці.

На цих посадах обвинувачені забезпечували передачу природного газу органам окупаційної адміністрації держави-агресорки та її збройним формуванням, а саме - територіальним підрозділам «Министерства внутренних дел луганской народной республики» та «Министерства государственной безопасности луганской народной республики».

Вироком Соснівського районного суду Черкас, за результатами спеціального судового провадження, обох фігурантів визнали винними у вчиненні злочину та призначили покарання у виді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади на строк 15 років.

Наразі засуджені переховуються від правоохоронних органів та суду на тимчасово окупованій території Луганської області.

Спеціальне досудове розслідування (in absentia) у кримінальному провадженні проводили слідчі УСБУ в Черкаській області.

Нагадаємо, судитимуть колишніх посадовиць Луганщини, які перейшли на бік ворога.