ЛОВА: Окупанти не гасять ліси під Сєвєродонецьком, бо ті нібито заміновані. Хоч деревину звідти вивозять

ЛОВА: Окупанти не гасять ліси під Сєвєродонецьком, бо ті нібито заміновані. Хоч деревину звідти вивозять

Окупанти запевняють, що гасити ліси навколо Сєвєродонецька їм заважають міни, але регулярно вивозять звідти деревину. Демобілізованих бойовиків з “лнр” оголошують в розшук та повертають на фронт. 

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

У ЛОВА зауважили, що лісові пожежі навколо Сєвєродонецька не вщухають. У відповідь на обвинувачення у бездіяльності окупанти спершу казали, що їм не вистачає сил та засобів для боротьби зі стихією.

“Зрештою їм підказали, що в такому випадку, щоб врятувати хоча б житлові масиви, на які перекидається вогонь, можна звернутися по допомогу до інших міст. Через небажання щось робити, загарбники знайшли іншу причину – замінованість лісів. Яка, щоправда, не заважає регулярно вивозити звідти деревину”, – наголосили у ЛОВА.

Також повідомляється, що інформацію про чоловіків із самопроголошеної “лнр”, які з певних причин завершили воювати, включили до нової російської бази розшуку “СОЧ” (ті, хто самовільно залишив частину). Їх знаходять і силоміць повертають на фронт. Як розповіли у ЛОВА, про це стало відомо після скарг родичів та детального аналізу затримань, які відбулися на території псевдореспубліки протягом літа.

Серед повернутих на фронт – мобілізовані луганчани, які звільнилися зі служби в армії рф у 2022 році. Є й ті, кого визнали непридатними лікарі.

“Затримують й колишніх контрактників; ув’язнених, яких агітували воювати “вагнерівці”, а потім відпустили. Бойовиків, залучених в окупації Луганщини, починаючи з 2014 року. Тобто всіх, в кого є бойовий досвід. Вони не знали, що можуть перебувати в розшуку, і не очікували затримання”, - повідомили в обласній адміністрації.

Нагадаємо, через лісову пожежу у Щедрищевому згоріло понад 80 будинків.