США хочуть, щоб Україна вела переговори з рф з позиції сили

США хочуть, щоб Україна вела переговори з рф з позиції сили

США хочуть переконатися, що президент України Володимир Зеленський перебуває в найкращій позиції для проведення мирних переговорів з рф.

Про це на брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі.

Він нагадав, що США допомогли українцям просунути справедливу мирну пропозицію Зеленського на міжнародному рівні, і вона отримала чималу міжнародну підтримку.

"І, як ми давно стверджували, якщо ця війна закінчиться шляхом якихось переговорів, ми хочемо переконатися, що президент Зеленський перебуває в найкращій позиції для прийняття рішень щодо того, як виглядатимуть ці переговори, і ось на чому ми зосереджені на зараз", - зазначив Кірбі.

"Ми абсолютно зосереджені на тому, щоб переконатися, що Україна має те, що їй потрібно, щоб захистити себе, і поставити її у таку позицію сили, якщо і коли відбудуться переговори. І я хотів би додати, що це включає цього тижня, коли міністр оборони прямує до Рамштайну у Німеччині, щоб провести ще одну зустріч контактної групи, де наші партнери по коаліції знову переглянуть шляхи, якими вони можуть продовжувати підтримувати Україну", - додав Кірбі. 

Нагадаємо, 5 вересня Кірбі заявляв, що у Білому домі вважають помилковим твердження про те, що Україна за допомогою ATACMS зможе уразити більшість військової авіації, з якої росія завдає ударів по українській території.

Відповідаючи на запитання про те, чи можлива зміна політики США щодо далекобійних ударів углиб росії з огляду на чергові атаки РФ, зокрема, по Полтаві і Львову, де загинули цивільні, Кірбі зазначив, що наразі "немає оголошень про жодні зміни".