ЛОВА: На побудову нового житла у Сєвєродонецьку в окупантів немає коштів

ЛОВА: На побудову нового житла у Сєвєродонецьку в окупантів немає коштів

Окупанти не планують будувати нове житло у Сєвєродонецьку. У школах самопроголошеної “лнр” вчителів вчили протидіяти терористам.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА. 

У ЛОВА назвали суперечливою заяву окупаційної влади про те, що зруйновані росіянами при штурмі Сєвєродонецька будинки “спотворюють обличчя населеного пункту”.

В обласній адміністрації впевнені, що будівництво нового житла у місті не передбачили, бо кошти на це відсутні.

“Тому наразі приймають рішення, що саме робити із понівеченим житловим фондом – зносити будинки повністю чи частково. До прикладу, розглядається варіант залишити по одному-двох під'їздах в аварійних багатопід’їзних дев’ятиповерхівках, розташованих при виїзді на Луганськ, які армія рф обстрілювала із перших днів повномасштабного вторгнення. У деяких місцях там вже давно сталися масштабні обвали. Аварійні під’їзди або знесуть, або пофарбують в яскравий колір”, - розповіли у ЛОВА.

Також повідомляється, що у школах самопроголошеної “лнр” під час навчань відпрацювали навички вчителів при ймовірному захопленні заручників.

“Керували їхніми діями представники силових структур рф, які, поводячи себе як майбутні терористи, у переважній більшості, облич не показували. За підсумком, деякі навчальні заклади отримали зауваження, що рівень підготовки педагогів до захоплення дітей у заручники потрібно підвищувати. Готують усіх”, - прокоментували у ЛОВА.

Нагадаємо, окупанти ще не вирішили, що робити з пошкодженими багатоповерхівками у Сєвєродонецьку.