"Азов" повернув частину Нью-Йорку і врятував Сили оборони з оточення росіян

"Азов" повернув частину Нью-Йорку і врятував Сили оборони від оточення росіян

12-тій бригаді спеціального призначення "Азов" вдалося повернути під контроль частину селища Нью-Йорк на Донеччині і деблокувати Сили оборони, які знаходились у ворожому оточенні.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби "Азову".

У ньому зазначається, що "азовці" біли залучені до оборонних і наступальних дій безпосередньо у населеному пункті Нью-Йорк та його околицяхз  метою покращення тактичного положення на Торецькому напрямку.

"На момент залучення бригади до бойових дій на напрямку, ситуація на лінії бойового зіткнення була катастрофічною. Але завдяки високому бойовому духу, мужності та професіоналізму бійців бригади, "Азову" вдалось стабілізувати ситуацію, повернути під контроль частину Нью-Йорку і деблокувати Сили оборони, які знаходились у ворожому оточенні", - йдеться у повідомленні.

При цьому повідомляється, що на даний момент ситуація залишається напруженою.

"За добу росіяни проводять до 15 штурмів у зоні відповідальності бригади. Але попри надважкі бої наші бійці тримають оборону та успішно контратакують", - наголошують "азовці".

"Ворог неодноразово заявляв, що повністю окупував Нью-Йорк. Проте це чергова маніпуляція окупантів. Сили оборони контролюють частину населеного пункту та роблять все можливе для звільнення українських територій", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, на Донеччині евакуаційні поїзди більше не забиратимуть людей зі станції у Покровську. Починаючи з 5 вересня початковою станцією відправлення евакуаційних поїздів, яке евакуюють цивільне населення Донецької області, визначили станцію Павлоград у Дніпропетровській області.

Ще 4 вересня голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін повідомляв, що у Покровську залишається ще близько 26 тисяч людей, зокрема 1076 дітей.