“Місто із спогадів-снів”: ШІ створив пісню про Сєвєродонецьк на основі вірша містянки (ВІДЕО)

“Місто із спогадів-снів”: ШІ створив пісню про Сєвєродонецьк на основі вірша містянки (ВІДЕО)

У мережі з’явилася пісня “Місто із спогадів-снів” про Сєвєродонецьк, створена штучним інтелектом.  В основу композиції ліг вірш сєвєродончанки, письменниці Марини Провоторової.

Про це “Сєвєродонецьк онлайн” розповіла авторка.

Пісня бере участь у конкурсі “Червона калина” за підтримки UA studio. За умовами конкурсу, автор пісні, що набере максимальну кількість лайків та схвальних коментарів, отримає право на безкоштовне озвучення збірки власних віршів. На конкурс можна було надіслати твори й на тему війни, й на тему кохання. Марина Провоторова обрала саме вірш про Сєвєродонецьк.

“Я вже так давно хотіла собі пісню про Сєвєродонецьк. Студійний запис - це з виконавцем потрібно узгоджувати, з композитором. А це час, ресурси, кошти. Тому у такий спосіб було найшвидше це зробити”,  - розповіла письменниця.

За словами авторки, вона надіслала на конкурс свій твір, а організатори залишили за собою право на вибір стилістики озвучування.

“Тобто це вже було на їхній розсуд. Я на це не впливала. Лише надала вірш”, - зауважила вона.

Їй самій у пісні особливо подобається приспів.

“По відгуках більшості пісня подобається, мені особисто мелодійніший хотілося б куплет. Але, може, саме такий варіант зараз на часі”, - прокоментувала сєвєродончанка.

Голосування триває до 13 вересня за посиланням. Наразі відео “Місто із спогадів-снів” набрало вже понад 1300 переглядів.

Авторка зазначає, що не спостерігає за кількістю вподобань, коментарів та переглядів, але приємно вражена, що людям подобається і вони хочуть додати цю пісню у свій плейлист.

“Чесно кажучи, я не спостерігаю... Просто хотілося по-доброму згадати своє мирне життя і такої, знаєте, світлої ностальгії”, - наголосила вона.

Раніше про свої життя та творчість Марина Провоторова розповідала в інтерв’ю "Сєвєродонецьк онлайн".