Вода в річці Десна біля Чернігова потемніла – що відомо

Вода в річці Десна біля Чернігова потемніла – що відомо

Вода в Десні біля Чернігова потемніла, місцями фіксується масовий замор риби.

Про це повідомив виконувач обов’язків мера Олександр Ломако.

"Станом на 7 ранку 9 вересня на Золотому березі (центральний пляж м. Чернігова) спостерігається незначний неприємний запах", - написав Ломако.

Він додав, що в річці вода темного кольору, а місцями масовий замор риби, є загинувша.

"Зараз відбувається засідання оперативного штабу. Рибу будуть збирати та відвозити на утилізацію в заздалегідь визначене місце. Працюють міські служби, екологи та ДСНС", - запевнив посадовець.

Він також нагадав що відівідуванння пляжу заборонили на минулому тижні, а муніципальна варта контролює ситуацію на місці, зокрема посилено контроль за продажем всіх видів риби в місті. До того ж працює станція аерації КП «Чернігівводоканал» в районі переправи.

"Важливо ще раз зазначити, що Чернігів не споживає воду з річок, місто використовує воду зі свердловин. Тому, загрози життю та здоров‘ю чернігівців немає", - написав Олександр Ломако.

Варто додати, що Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України щодо ситуації на Сеймі та Десні станом на 8 вересня повідомляло, що наразі продовжується щоденний моніторинг водних ресурсів річок Сейм та Десна у Києві та області, Чернігівській та Сумській областях.