Угорська компанія домовилася про постачання нафти з росії через територію України

Угорська компанія домовилася про постачання нафти з росії через територію України

Угорська енергетична компанія MOL Group досягла угоди, яка забезпечить безперервне постачання російської сирої нафти трубопроводом "Дружба", що проходить через Україну

Про це йдеться в повідомленні фірми, пише Forbes.

MOL Group уклала угоди з постачальниками нафти та операторами трубопроводів для забезпечення безперервного транспортування сировини трубопроводом "Дружба" через Білорусь та Україну до Угорщини та Словаччини.

Відповідно до угод, з 9 вересня зазначені обсяги нафти на кордоні Білорусі та України стають власністю MOL Group. Згідно із заявою, повністю оновлені транспортні угоди та нові домовленості про придбання сирої нафти відповідають санкціям і положенням ЄС та України.

"Нова угода забезпечує стійке рішення для транспортування нафти трубопроводом "Дружба"… вона дозволяє MOL продовжувати використовувати найефективнішу та найнадійнішу технологію переробки нафти на НПЗ в Угорщині та Словаччині, і, зрештою, сприяє забезпеченню безпеки поставок в обидві країни", – заявив виконавчий віце-президент MOL Group Downstream Габріель Сабо.

Він не уточнив, яка компанія тепер здійснюватиме постачання. Раніше російська сторона відповідала за доставку сирої нафти до пунктів в Угорщині та Словаччині, які розташовані неподалік кордону з Україною.

Нагадаємо, Угорщина та Словаччина отримали тимчасове звільнення від енергетичних санкцій Європейського союзу проти росії. Після того, як Україна посилила санкції проти російського "Лукойлу" у липні, Угорщина та Словаччина отримували сиру нафту через виробників, таких як ПАТ "Татнефть".

У серпні Україна припинила транзит російської нафти через південну частину нафтопроводу "Дружба" через санкції, які унеможливили оплату послуг транзиту.