У Київ приїхали Блінкен, Леммі, а також президент Литви, прем'єрка Латвії і прем'єр Хорватії

У Київ приїхали Блінкен, Леммі, а також президент Литви, прем'єрка Латвії і прем'єр Хорватії

Державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі прибули у Київ.

Посадовці проведуть низку зустрічей з українськими офіційними особами, в тому числі з президентом Володимиром Зеленським, повідомляє Reuters.

Візит вчора, 10 вересня, анонсував Блінкен, перебуваючи у Лондоні.

Судячи з опублікованого Reuters відео, гостей супроводжував посол України у Великій Британії Валерій Залужний.

Крім того, у Київ прибули президент Литви Гітанас Науседа і глава уряду Латвії Евіка Сіліня, про що вони написали у соцмережі Х.

"Ранок у Києві. Латвія буде з українським народом до його перемоги, і завжди підтримуватиме Україну на шляху до Європейського Союзу та НАТО!", - написала Сілінія. 

"Приємно повернутися і зустріти мого дорогого друга Володимира Зеленського на знак солідарності з Україною. Військова та економічна підтримка України має вирішальне значення для захисту її суверенітету та територіальної цілісності", - зазначив Науседа.

Прем'єр Хорватії Андрей Пленкович також прибув у Київ і вже зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Він візьме участь у засіданні Кримської платформи.

Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив, що його адміністрація "просто зараз опрацьовує" питання зняття заборони для України на використання наданої США дальнобійної зброї по цілях на території росії.