Байден визнав, що США опрацьовують надання Україні дозволу бити по рф

Байден визнав, що США опрацьовують надання Україні дозволу бити по рф

Президент США Джо Байден заявив, що його адміністрація "просто зараз опрацьовує" питання зняття заборони для України на використання наданої США дальнобійної зброї по цілях на території росії.

Про це пише Reuters.

Байден дав відповідь на пряме запитання журналістів, чи буде Вашингтон надавати Україні довгоочікуваний дозвіл вражати російські військові об'єкти поза межам прикордонної смуги.

Минулого тижня джерела повідомили Reuters  що США були близькі до угоди про надання Україні такої зброї, але Києву доведеться почекати кілька місяців, оскільки США вирішують технічні проблеми перед будь-яким постачанням.

Нагадаємо, у пʼятницю, 13 вересня, президент США Джо Байден та премʼєр Британії Кір Стармер проведуть зустріч, де обговорять надання дозволу Україні на удари вглиб рф західною зброєю.

The Economist писав, що у президента України Володимира Зеленського скоро буде останній шанс переконати президента США Джо Байдена дозволити удари вглиб рф, коли вони зустрінуться наступного тижня у Нью-Йорку на полях щорічної Генеральної асамблеї ООН.