США і Велика Британія обговорять надання дозволу Україні на удари вглиб рф

США і Велика Британія обговорять надання дозволу Україні на удари вглиб рф

У пʼятницю, 13 вересня, президент США Джо Байден та премʼєр Британії Кір Стармер проведуть зустріч, де обговорять надання дозволу Україні на удари вглиб рф західною зброєю.

Про це заявив держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен на спільній пресконференції з головою МЗС Великобританії Девідом Леммі, повідомляє ZN.ua.

Журналіст запитав у Блінкена, чи не настав час для надання дозволу для українців бити вглиб рф західною зброєю. У відповідь держсекретар заявив, що США забезпечують українців усім необхідним з першого дня повномасштабної агресії, базуючись на "умовах на полі бою" та дій росії.

"Я очікую, що вони [Байден та Стармер] це обговорять, коли зустрінуться у пʼятницю", — заявив Блінкен.

Нагадаємо, радник Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки США Джон Кірбі, відповідаючи на запитання про те, чи можлива зміна політики США щодо далекобійних ударів углиб росії з огляду на чергові атаки рф, зокрема, по Полтаві і Львову, де загинули цивільні, Кірбі зазначив, що наразі "немає оголошень про жодні зміни".

The Economist писав, що у президента України Володимира Зеленського скоро буде останній шанс переконати президента США Джо Байдена дозволити удари вглиб рф, коли вони зустрінуться наступного тижня у Нью-Йорку на полях щорічної Генеральної асамблеї ООН.