ЛОВА: гумхаби Луганщини на випадок відключень взимку матимуть опалення та електроенергію

ЛОВА: гумхаби Луганщини на випадок відключень взимку матимуть опалення та електроенергію

В Україні функціонують 37 центрів підтримки ВПО з Луганської області, їхня загальна опалювальна площа складає 3287,6 м кв.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

За інформацією ЛОВА, у 21 гуманітарному хабі функціонує централізоване теплопостачання, у 16 – індивідуальне. Усі мають у наявності альтернативні джерела опалення. Зокрема, 117 електрообігрівачів, які у разі відсутності опалення повністю забезпечать потребу в обігріві приміщень.

На випадок блекаутів громади придбали 376 одиниць джерел енергоживлення, у тому числі великої потужності. Зокрема, 70 генераторів – для гуманітарних хабів. У разі необхідності є можливість збільшення їхньої кількості. Також створили запаси палива для роботи генераторів.

Крім того, усі центри підтримки цивільного населення обладнані безперебійно функціонуючою системою водопостачання та водовідведення. Створили запас питної води від 30 до 600 літрів – залежно від потенційної добової потреби.

«Наступна зима не буде легшою за минулу. Тож наші гумхаби мають стати місцем, де луганчани за будь-яких умов зможуть отримати необхідну допомогу, обігрів, доступ до мережі Інтернет та комунікацію з рідними та близькими», – сказав керівник відомства Артем Лисогор.

Нагадаємо, через обстріли гуманітарні хаби Луганщини перевели на надзвичайний режим роботи.