Суд дав 7 років тюрми луганському бойовику, якого ЗСУ затримали у Бахмутському районі

До 7 років тюрми засудили жителя Луганщини, який з 2016 року служив у лавах бойовиків самопроголошеної “лнр”.     Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.     Прокурори у суді довели, що засуджений у 2016 році вступив до незаконного збройного підрозділу “народної міліції “лнр” ‒ “2 окремої гвардійської мотострілецької бригади 2 армійського корпусу” на посаду “старшого вогнеметника”. У березні наступного року склав “присягу гвардійця”.     “У рядах бойовиків по початок березня 2022 року ч

До 7 років тюрми засудили жителя Луганщини, який з 2016 року служив у лавах бойовиків самопроголошеної “лнр”.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Прокурори у суді довели, що засуджений у 2016 році вступив до незаконного збройного підрозділу “народної міліції “лнр” ‒ “2 окремої гвардійської мотострілецької бригади 2 армійського корпусу” на посаду “старшого вогнеметника”. У березні наступного року склав “присягу гвардійця”.

“У рядах бойовиків по початок березня 2022 року чинив збройний опір українським військовослужбовцям. Протягом цього часу обіймав посади стрільця та водія. Облаштовував позиції біля населених пунктів Станично-Луганського району Луганської області та Бахмутського району Донецької області, заступав на бойові чергування та здійснював вогневе ураження позицій ЗСУ”, ‒ розповіли у прокуратурі.

Наприкінці квітня поточного року чоловіка затримали підрозділи ЗСУ у Бахмутському районі. На вирок суду чоловік очікував під вартою.

За публічного обвинувачення Щастинської окружної прокуратури Луганської області його визнали винним в участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України) та засудили до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, мешканця Луганщини, який при окупантах став “поліцейським”, засудили до 14 років тюрми.