ЛОВА: У “лнр” осіб без позначки з військкомата позбавлятимуть громадянства рф, старшокласників агітують йти в армію

ЛОВА: У “лнр” осіб без позначки з військкомата позбавлятимуть громадянства рф, старшокласників агітують йти в армію

У самопроголошеній “лнр” почали позбавляти громадянства рф за відсутність на військовому обліку. Старшокласників окупованого Старобільська агітують підписати контракт з армією рф.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією ЛОВА, російські силові структури зробили запит до усіх військкоматів у самопроголошеній “лнр” стосовно інформації про осіб, які одержали громадянство рф, але повторно не стали на військовий облік. Таких чоловіків з окупованої Луганщини позбавлятимуть російського громадянства.

“Це вимога ухваленого нещодавно кремлем закону. Її застосовуватимуть одразу після перевірки документів, де буде відсутня свіжа позначка з військкомату. Стосується це виключно жителів “лнр” та інших захоплених територій. У регіонах рф за таке порушення передбачено звичайний штраф. Тож, за одержання паспорта рф тепер потрібно віддати “долг родине”, - наголосили у ЛОВА.

Також повідомляється, що у школах Старобільська окупанти розповсюджують друковані агітаційні матеріали щодо підписання контракту з армією рф.

“Роздають кожному. Особлива увага приділена старшокласникам, багато з яких вже за декілька місяців стануть повнолітніми. До речі, на військовий облік юнаків, яким виповнилося 16 років, у так званій “лнр” поставили ще до 31 березня 2024 року. Обов’язкову явку до військкоматів забезпечували заклади освіти”, - зазначили в обласній адміністрації.

Нагадаємо, серед цивільних на Луганщині шукають дезертирів.