Погода в Україні на вихідні: вируватиме сильний вітер, частину областей заллють дощі

Погода в Україні на вихідні: вируватиме сильний вітер, частину областей заллють дощі

В Україні на вихідних 14 і 15 вересня буде сильний вітер. У більшості областей пориви південно-східного вітру досягатимуть штормових - 15-20 метрів за секунду.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

За її прогнозом, 14-15 вересня в більшості областей переважатиме тепла, навіть дуже тепла погода - в денні години +15+29 градусів, подекуди до +30 градусів.

"Лише у західній частині України буде свіженько, +19+22 градуси, а на Закарпатті, що трапляється вкрай нечасто, взагалі очікується найнижча температура повітря в Україні, +16+19 градусів. До свіжості та холоду західних областей приєднаються дощі, які можуть бути сильними", - додала вона.

Опади поширюватимуться на Житомирщину, Одещину та Вінниччину, а вночі та вранці в суботу на Київщину.

Проте на решті території України 14-15-го вересня буде суха ясна погода.

У Києві в суботу та неділю передбачається сильний південно-східний вітер. Вночі та вранці 14 вересня у столиці пройде дощ, вдень у суботу та впродовж доби 15 вересня - без опадів.

"Надалі, на наступному тижні, скільки бачить синоптичне око, в Україні переважатиме суха сонячна, помірно тепла, повітряна маса. Навіть у західних областях холодна погода поступово вирівняється і заповниться вищими градусами", - додала Діденко.