В ОП зробили заяву щодо плану, який містить пункт про заморожування війни: "Bild поширив фейк"

В ОП зробили заяву щодо плану, який містить пункт про заморожування війни: "Bild поширив фейк"

Німецьке видання Bild опублікувало матеріал, що президент України Володимир Зеленський готовий запропонувати росії припинення вогню на частині фронту, і це є частиною його мирного плану. Радник президента це спростував.

Такий коментар радник президента з комунікацій Дмитро Литвин дав "Українській правді".

Журналісти німецького видання розповіли, що Зеленський найближчими тижнями поїде до США, де представить свій план президенту США Джо Байдену, а також кандидатам у президенти Камалі Гарріс і Дональду Трампу.

Видання пише, що пропозиція містить у собі вимогу дозволити удари західним далекобійним озброєнням углиб рф та готовність України погодитися на локальне припинення вогню на певних ділянках фронту.

Тобто таким чином відбувається "заморожуванням" війни.

Радник президента впевнений, що німецьке видання взагалі не могло отримати доступ до цього документу.

"Bild поширив фейк. План перемоги Більд не бачив, і з тих кількох людей, які на сьогодні залучені президентом в підготовку Плану перемоги, ніхто з "Більдом" не говорив", - сказав Литвин.

Він заявив, що Мінськ-3 або будь-який інший формат ніхто росіянам не подарує, а Україна проти будь-якої заморозки війни, і на всіх рівнях влада України про це говорить.

"І для нас важливо, щоб Сполучені Штати підтримали саме План перемоги України, а не капітуляції чи заморозки", - наголосив радник.

Ві додав, що план перемоги буде представлений спочатку саме Сполученим Штатам, бо Сполучені Штати здатні забезпечити реалізацію його наповнення".

Нагадаємо, що раніше німецьке видання заявило, що Зеленський може заморозити війну на деяких ділянках фронту.