На окупованій Луганщині люди труяться водою, - ЛОВА

 На окупованій Луганщині люди труяться водою, - ЛОВА

Жителі окупованих територій труяться водою зі свердловин. У самопроголошеній «лнр» із пожежами не впоралися і чекають на допомогу з рф, а також шукають диверсантів.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

Повідомляється, що, не дочекавшись ремонту систем водопостачання, жителі зруйнованих рф населених пунктів Луганщини вимушені бурити свердловини, аби бути з водою. Дедалі частіше натрапляють на шахтні води, відкачуванням яких у самопроголошеній «лнр» не займаються. Вже зафіксовані непоодинокі випадки отруєння такою водою.

Також у ЛОВА розповіли, що у самопроголошеній «лнр» не можуть самостійно впоратися з пожежами.

«За 10 років окупації достатньою кількістю техніки їх не забезпечили. Просять по допомогу росію. Але й там не поспішають, бо тільки у ростовській області мають близько 60 осередків пожеж. Звідти, ймовірно, полум’я і розповсюджується – значна більшість займань на окупованій Луганщині сталася неподалік з кордоном з рф», - зазначили у ЛОВА.

Спалахнула також інфраструктура КПП «Ізварине». Також вогонь охопив об’єкти промисловості та населені пункти.

«Тим часом окупаційна влада спочатку відзначала день заснування Луганська, а потім почала шукати диверсантів та партизанів. Із росії, напевно», - прокоментували у ЛОВА.

Нагадаємо, “шефи” з рф підготували в Сєвєродонецьку до зими три будинки з декількох сотень багатоповерхівок, які є у місті.