Лондон не дозволить Києву завдавати удари ракетами великої дальності по росії без згоди США, – ЗМІ

Лондон не дозволить Києву завдавати удари ракетами великої дальності по росії без згоди США, – ЗМІ

Велика Британія не надасть Україні дозвіл використкти ракети великої дальності по цілях у росії без згоди Сполучених Штатів.

Про це пише The Times, як передає УНІАН.

Так п'ять колишніх міністрів оборони та колишній прем'єр-міністр закликали чинного прем'єр-міністра Британії Кіра Стармера діяти в односторонньому порядку. Зокрема вони всі попередили, що затримки тільки додадуть сміливості путіну.

Водночас The Times розповіли, що Велика Британія не буде "діяти поодинці". Це пов'язано з тим, що американські системи наведення вважаються критично важливими для забезпечення потрапляння ракет у цілі.

Варто також додати, що на думку уряду Британії, США, найімовірніше, все ж дадуть дозвіл на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Але потрібно додати, що в адміністрації президента Байдена все ж є розколи щодо цього питання.

Крім того, міністр закордонних справ Британії Девід Леммі заявив, що західним союзникам потрібна "спільна стратегія".

"Важливо, щоб як союзники, які підтримують Україну, ми мали спільну стратегію для перемоги в майбутньому. Тепер ми обговорюємо це зі Сполученими Штатами та іншими ключовими союзниками. Ми прямуємо на Генеральну асамблею ООН, де всі зустрінемося із Зеленським менш ніж за 12 днів", - сказав він.

Він додав, що жодна війна не виграється тільки зброєю.

"Важливо, щоб ми підтримували українців у продовженні відсічі Росії в Чорному морі, важливо, щоб вони могли впоратися з величезними викликами в повітрі, які створює Росія, і, звісно, щоб ми підтримували їх - і ми це зробили - у навчанні їхніх власних чоловіків і жінок на передовій", - заявив міністр.

Він наголосив, що є потрібно поставити Україну в найсильнішу позицію в майбутньому.

Нагадаємо, що у The Times також показали, яких цілей ракети Storm Shadow можуть досягнути на території росії