Луганчанин Сергій Летучий випустив перший сольний альбом “Повернемось додому”

Луганчанин Сергій Летучий випустив перший сольний альбом “Повернемось додому”

Музикант зі Старобільщини Сергій Летучий випустив перший сольний альбом “Повернемось додому”. Проєкт підготували за підтримки Українського культурного фонду в межах конкурсної програми “Стипендія”.

Про це йдеться у пресрелізі музиканта.

Альбом складається із семи треків. Сергій каже, що всі пісні зробив у різних жанрах та стилях.

“Пісні нарешті зібралися в один пазл. І до цього я йшов майже 10 років. Це ніби книга, де є три розділи – до та після 2013 і 2022 років. І третій розділ — це я зараз”, – поділився музикант.

Пісня “Ми птахи” з’явилася ще 2009 року. “Край землі моєї” музикант написав 2016 року на під’їзді до Ужгорода у волонтерському агітпотязі “Труханівська Січ”. Цю подорож Сергій називає знайомством українців з українцями.

Зараз Ужгород – місто, яке прихистило Сергія після початку великої війни. Тут він і звів пісні альбому в один пазл.

Про єдність українців, західні гори, східні поля, північні ліси та море на півдні – у пісні “Будуємо Україну Разом”. Вона про вільних людей, які борються за майбутнє, відстоюють рівність, плекають силу пращурів і мають спільний шлях.

Підводить лінію альбому його головний сингл 2023 року — “Повернемось додому”.

Альбом є на стрімінгових платформах за посиланням.

Незабаром з’явиться також і дебютний кліп Сергія Летучого на пісню “Повернемось додому”, у якому знялися близькі друзі музиканта, теж вимушені переселенці.

Нагадаємо, Сергій Летучий у складі “Мандрівного культурного шелтеру” відвідував Дніпро. Там відбулося декілька заходів: організували фотовиставку, проводили лекції та дискусії, а музиканти влаштували квартирники.