«Я щаслива, бо вільна!»: з російського полону звільнили військову медикиню з Кремінної

«Я щаслива, бо вільна!»: з російського полону звільнили військову медикиню з Кремінної

13 вересня в результаті обміну полоненими в Україну повернулася 28-річна Марина Міщенко, медикиня з Кремінної. Її понад 2,5 роки незаконно утримували росіяни.

Про це повідомляє Кремінська міська рада.

У 2015 році Марина закінчила Кремінське медичне училище та працювала за спеціальністю в Новій Астрахані, Сєвєродонецьку. Пішла служити за контрактом ще у 2020 році. У полон потрапила в березні 2022 року, перебуваючи на бойових позиціях у медичному пункті, розгорнутому на Донецькому напрямку. Тоді, наступаючи, росіяни захопили весь медпункт.

«Ми дуже чекали цього звільнення. Кожного разу при обміні нас кудись вивозили, ховали, потім знову повертали, казали, що нас серед полонених немає. Я вже думала, що і цього разу нас сховають, але ми опинилися вдома! Тепер очікуємо, коли звільнять наших хлопців», – розповіла Марина.

На запитання про самопочуття вона відповідає: «Вже набагато краще, бо я бачу небо, сонце, зірки, місяць… Немає конвою і гратів, я вільна людина!».

Наразі Марина Міщенко перебуває в одному з реабілітаційних центрів України, де проходить відновлення після пережитого.

Нагадаємо, під час обміну 14 вересня в Україну повернули з російського полону 33-річного воїна 3-го прикордонного загону ім. Героя України полковника Євгенія Пікуса Андрія Плугаторика з Івано-Франківщини.