"Там зараз пекло": дрон уразив арсенал у Тверській області рф, який мав витримати ядерний вибух

"Там зараз пекло": дрон уразив арсенал у Тверській області рф, який мав витримати ядерний вибух

У Торопці Тверській області рф спалахнув і детонує склад боєприпасів після атаки безпілотника, місцева влада оголосила евакуацію населення.

Про це повідомляють росЗМІ.

Губернатор Ігор Руденя повідомив, що на склад впали уламки безпілотника, який збила протиповітряна оборона. У мережі жителі Торопця публікують відео вибуху, через який оголосили евакуацію.

Що відомо про сховище у Тропці

Російські пропагандисти пишуть, що арсенал у Торопці містив ракети, боєприпаси і вибухівку. Він мав витримати ракетний удар, але з ним упорався навіть звичайний дрон. Відкривав сховище у 2018 році нині заарештований екс-заступник міністра оборони генерал армії рф Дмитро Булгаков.

Він запевняв, що це суперсховище для ракет: "Захищає від авіаційних та ракетних ударів і навіть від вражаючих чинників ядерного вибуху". Міноборони рф писалов, що сховище відповідає світовим стандартам.

"У Торопці зараз натуральне пекло", - пише російський блогер Колясніков.

За даними українського осинт-експерта Tatarigami, на атакованому складі зберігалися, крім іншого, 122-мм реактивні снаряди для "Градів" та 82-мм арт.

Поруч з арсеналом знаходиться в/ч 54169, військовослужбовців звідти також евакуювали сьогодні вночі, повідомили ASTRA родичі. Раніше цю частину атакували двічі - у травні та червні.

Землетрус після удару по арсеналу у Тропці

Моніторингові сервіси зафіксували слабкий землетрус у Торопці Тверської області після атаки на склад боєприпасів. За даними Volcanodiscovery, о 3.56 ранку по Москві в Торопці було зафіксовано землетрус магнітудою 2,8 балів. Після цього було ще 7 слабких поштовхів магнітудою від 2 до 2,8. Як пишуть місцеві жителі, станом на ранок, 18 вересня, атакований склад продовжує детонувати досі.