Зеленський сподівається отримати запрошення України до НАТО до того, як Байден покине Білий дім, - Le Monde

Зеленський сподівається отримати запрошення України до НАТО до того, як Байден покине Білий дім, - Le Monde

Президент України Володимир Зеленський, сподіваючись прискорити закінчення війни, прагне переконати президента США Джо айдена вжити рішучих дій і дати можливість Києву вступити в переговори з позиції сили.

Про це пише оглядачка Le Monde Сільві Кауфман.

За її даними, план перемоги Зеленського передбачає, що Байден ще до того, як покине Білий дім, запросить Україну в НАТО з умови, що вступ відбудеться після закінчення війни. У матеріалі, закриту частину якого цитує ZN.UA, сказано, що Зеленський не хоче, аби йому нав'язували будь-які примусові рішення, через що й розробив власний мирний план, який збирається представити не лише Байдену, але й Конгресу та кандидатам на посаду президента США від республіканців Дональду Трампу та від демократів Камалі Харріс.

Та ЗМІ наголошує, що Байден, бувши людиною часів холодної війни, впевнений, що вступ України в Альянс призведе до Третьої світової. Тому він дотримується думки, що Україні потрібно допомагати помірковано, уникаючи ескалації.

"Український президент, сподіваючись прискорити закінчення війни, прагне переконати президента США вжити рішучих заходів і дати Києву можливість вступити в переговори з позиції сили", — пише оглядачка, додаючи, що Зеленському могла дати надію заява одного з представників Білого дому про те, що Байден сповнений рішучості використати чотири місяці, що залишилися до закінчення терміну його повноважень, "щоб поставити Україну в найкраще можливе становище для перемоги".

Le Monde також наголошує, що мета цього плану — повернення до миру, тоді як другий проєкт повинен зробити Україну сильнішою вже після підписання мирної угоди.  

Нагадаємо, за інформацією Bild, план Зеленського включає заморозку війни на деяких ділянках фронту. Видання пише, що пропозиція містить у собі вимогу дозволити удари західним далекобійним озброєнням углиб рф та готовність України погодитися на локальне припинення вогню на певних ділянках фронту.

В ОП заявили, що це фейк.

Також нагадаємо, що саме Bild ще восени 2021 року опублікував докладний план вторгнення рф в Україну з посиланням на джерела. 24 лютого 2022 року армія рф вторглася на територію України так само, як на карті Bild.