Судитимуть колишніх працівників ДСНС Луганщини, які при окупантах стали керівниками

Судитимуть колишніх працівників ДСНС Луганщини, які перейшли на бік ворога

Про підозру повідомили «начальнику головного управління мнс росії по лнр» та його «заступнику». Стосовно ще одного «заступника» обвинувальний акт уже скерували до суду. Усім топпосадовцям інкримінують добровільне зайняття посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, фігуранти ‒ мешканці Луганська, експрацівники Головного управління ДСНС України у Луганській області, які обіймали керівні посади.
Після 2014 року вони почали підтримувати ворога.

До початку повномасштабного російського вторгнення всі троє обіймали різні посади в «мнс лнр».

Наприкінці 2022 року окупаційна влада утворила незаконний орган влади ‒ «головне управління міністерства рф у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих по лнр».

Навесні 2023 року колаборанти обійняли в ньому керівні посади.

Один став «начальником головного управління», двоє інших ‒ його «заступниками».

За даними прокуратури, «очільник» координує діяльність управління та всіх підрозділів, проводить зустрічі з представниками рф та окупаційної адміністрації.

Цьогоріч з нагоди дня росії указом президента рф йому присвоїли спеціальне звання генерал-лейтенанта внутрішньої служби.

«Заступники» закріплені за окремими напрямками роботи.

Один курує напрям антикризового управління. Координує діяльність підрозділів «оперативного планування, протидії тероризму і забезпечення антитерористичної захищеності та управління інформаційних технологій та зв’язку, центру управління у кризових ситуаціях, відділення організації та контролю застосування безпілотних авіаційних систем головного управління».

Другий відповідає за діяльність управління з цивільної оборони та захисту населення, гуманітарного реагування та матеріально-технічного забезпечення.

Також «посадовці» здійснюють управління логістичним забезпеченням «гумконвоїв» з рф для мешканців захоплених населених пунктів області.

Наразі їх оголосили в розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, СБУ скерувала до суду справу “міністра фінансів лнр”, який з 2014 року працює на окупантів.