Чи захопили окупанти Балку Журавку (Невське) – аналіз ISW

Чи захопили окупанти Балку Журавку (Невське) – аналіз ISW

Російські війська, ймовірно, захопили Кислівку (на південний схід від Куп’янська) і Балку Журавку (Невське) (на північний захід від Кремінної) на тлі продовження наступальних операцій Росії вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна 21 вересня.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Геолокаційні кадри, опубліковані 20 вересня, показують, що російські війська просунулися до позиції на захід від Кислівки, що свідчить про те, що вони, ймовірно, захопили поселення. Деякі російські воєнкори стверджували, що російські війська також захопили Невське, посилаючись на геолокаційні кадри, опубліковані 21 вересня, на яких російський прапор майорить на будівлі в центрі Невського. Однак на кадрах не видно російських солдатів у селі, тому незрозуміло, чи російські війська зберігають чи навіть фізично присутні в Невському”, – сказано у документі.

Також аналітики ISW приводять слова ще одного російського воєнкора, який також стверджував, що російські війська захопили Невське. Проте він визнав, що незрозуміло, чи російські війська захопили поселення, наступаючи зі сходу чи півночі. Інші російські воєнкори стверджували, що російські війська просунулися до Невського, але не стверджували, що російські війська захопили поселення.

Ще один російський воєнкор також заявив, що бої тривають у північній Макіївці (на північний захід від Кремінної) після того, як інший сказав, що російські війська захопили поселення станом на 20 вересня.

Нагадаємо, за інформацією Генштабу, 20 вересня основні зусилля ворог направляв у бік Балки Журавки (Невського), де провів ще 8 атак.