“Серйозний виклик для країни”, – Власенко про повернення людей до окупованої Луганщини

“Серйозний виклик для країни”, – Власенко про повернення людей до окупованої Луганщини

Керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко на “Фестивалі думок-2024” зазначив, що владі й профільним громадським організаціям треба ширший діалог щодо вирішення проблем ВПО.

Про це повідомляє Сєвєродонецька РДА.

Роман Власенко виступив спікером у дискусії “Між небезпекою та невизначеністю: чому евакуйовані приймають рішення про повернення на ТОТ і в зону бойових дій”.

“Наразі для нас це дуже важливе питання і серйозний виклик для країни. Одним із напрямків його вирішення бачу необхідність запровадження більш широкого діалогу між владою і профільними громадськими організаціями”, - поділився думками голова Сєвєродонецької РДА.

Довідково: “Фестиваль думок” організовують щорічно з 2017 року. Останнім часом він відбувався у Сіверськодонецьку. 21 вересня у Києві відбувся “Фестиваль думок 2024”. Його організатори: БФ “Схід SOS” разом з естонською організацією “MTÜ Mondo” за фінансової підтримки European Union in Ukraine та Estonian Embassy in Kyiv.

Захід традиційно відбувається в офлайн форматі. Учасники мають можливість взяти участь в обговореннях на різних панельних дискусіях. Під час події працюють дитячі локації, благодійні ярмарки, фотовиставки та інші інтерактивні події.

Нагадаємо, у 2023 році “Фестиваль думок” відбувся у Національному музеї історії України у Другій світовій війні, монумент Батьківщина-Мати у Києві.