Без паспорту рф на окупованій Луганщині вноситимуть до реєстру іноземців

Без паспорту рф на окупованій Луганщині вноситимуть до реєстру іноземців

Людей без паспорту рф у самопроголошеній «лнр» вносять до реєстру іноземців. У Сіверськодонецьку окупанти намагаються «узаконити» віджим квартир.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

Українців, які проживають на території самопроголошеної «лнр», але досі відмовляються отримати паспорт рф, вноситимуть до реєстру іноземців.

Із 1 січня 2025 року потрапляння до цього списку призведе до обмеження в одержанні практично усіх виплат, а також соціальних та адміністративних послуг. Як от проведення банківських операцій, реєстрація права власності, оформлення дітей до навчальних закладів.

«Загарбники упевнені, що такі жорсткі рамки збільшать темпи примусової паспортизації», - вважають у ЛОВА.

Окупаційна адміністрація Сіверськодонецька шукає шляхи узаконення схеми «націоналізації» нерухомого майна містян, які протягом 30 діб з моменту оголошення про «віджим» квартири чи будинку не надали документів, що підтверджують право власності.

«Інакше кажучи, не повернулися до Сіверськодонецька. Отримати ключі від замінених замків на дверях загарбники пропонують будь-якій людині, яка має довіреність, оформлену за російським зразком, тобто на території рф. Оригінальність документа навряд чи перевірятимуть», - зазначили у ЛОВА.

Нагадаємо, окупанти розповіли, хто може забрати ключі від квартир у Сіверськодонецьку, які вони вскрили.