«Збирають вугілля, дрова. Готуються до опалювального сезону самотужки», - Лисогор про майбутню зиму на Луганщині

    «Збирають вугілля, дрова. Готуються до опалювального сезону самотужки», - Лисогор про майбутню зиму на Луганщині

Протягом року на окупованій території Луганщини не видно рушійних дій з боку окупантів для відновлення системи теплопостачання в захоплених у 2022 році містах.

Про це у телемарафоні розповів очільник Луганщини Артем Лисогор.

На його думку, узимку там будуть значні проблеми. У багатьох населених пунктах спостерігаються перебої з електропостачанням.

«Ворог не збирається відновлювати окуповані території. Ми це бачимо. Ворог використовує окуповані території як буферну зону, тому що жодних заявлених відновлень, про які вони розповідають, і в літній період, і в зимовий період (не відбувається – ред.). Ми вже бачили минулу зиму, коли газотурбінні завозили станції для того, щоб увімкнути опалення як у Сіверськодонецьку, так і в Лисичанську. У Лисичанську обіцяли запустити ще до грудня минулого року. Так вони й не запустилися. Одна в тестовому режимі працювала, щось потекло, і, знову ж таки, нічого не зробили», - розповів Лисогор.

За його словами, протягом цього року також нічого окупанти не зробили.

«Але для людей нічого такого зроблено не було. Тому люди збирають, ті, хто живе у приватному секторі, вугілля, дрова. Готуються до опалювального сезону самотужки. Всі проблеми там, де люди проживають у багатоповерхівках. Знову ж таки, ми й минулого року бачили кадри з буржуйками. Десь щось ворог намагається під'єднати, але глобальної підготовки ніякої на території, окупованій з 2022 року, не відбувається», - каже Лисогор.

Нагадаємо, інфраструктура Сєвєродонецька не відновлюється тими темпами, як демонструють окупанти.