Два сіверськодонецьких КП визначили критично важливими, ще двом - відмовили

Два сіверськодонецьких КП визначили критично важливими, ще двом - відмовили

Комунальним підприємствам “Сєвєродонецьккомунсервіс” та “Сєвєродонецькліфт” відмовили у визначенні критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Про це йдеться у розпорядженні начальника Луганської ОВА Артема Лисогора № 214 від 20 вересня 2024 р.

У документі зазначається, що обидва комунальні підприємства відповідають лише одному критерію з переліку необхідних для отримання такого статусу.

Водночас розпорядженням № 214 від 20 вересня 2024 р. Лисогор зобов'язав визначити критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період КП “Сєвєродонецькводоканал” та КНП “Консультативно-діагностичний центр” Сєвєродонецької міськради.

Критерії та порядок, за якими здійснюється визначення підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, затверджує Постанова КМУ № 76 від 27.01.2024 р. (в редакції  від 5 червня 2024 р. № 650). Постанова визначає механізм бронювання під час воєнного стану військовозобов’язаних.

Раніше у визначенні критично відмовили комунальним підприємствам “Сєвєродонецьктеплокомуненерго” та “Сєвєродонецьке тролейбусне управління”.