Трамп похвалив військові результати росії і висміяв допомогу США Україні

Трамп похвалив військові результати росії і висміяв допомогу США Україні

Кандидат у президенти США Дональд Трамп високо оцінив військові результати росії в історичних конфліктах і висміяв допомогу США Україні.

Трамп знову сказав, що швидко припинить війну в Україні, якщо його оберуть президентом, пише AP.

Виступаючи в Савані, штат Джорджія, Трамп висміяв заяви президента Джо Байдена про те, що США підтримуватимуть українські збройні сили, доки Київ не виграє війну. Трамп згадав два давні конфлікти, щоб натякнути, що Москва не програє — роль колишнього Радянського Союзу в перемозі над Адольфом Гітлером і нацистами у Другій світовій війні в 1940-х роках і невдале вторгнення французького імператора Наполеона Бонапарта в росію понад століття тому.

Трамп наполягав на тому, що США повинні "вийти" з війни в Україні, хоча він не уточнив, як він буде вести переговори.

"Байден каже: "Ми не підемо, поки не переможемо", — сказав Трамп, стишивши голос, щоб імітувати президента-демократа. "Що станеться, якщо вони виграють? Це те, що вони роблять, вони воюють. Як мені хтось сказав днями, вони перемогли Гітлера, вони перемогли Наполеона. Ось що вони роблять. Вони борються. І це неприємно".

"Представник кампанії Трампа також заявив у вівторок, що кандидат від Республіканської партії не зустрінеться цього тижня з президентом України Володимиром Зеленським, який відвідує США для участі у відкритті Генеральної асамблеї ООН", - пише видання.

Нагадаємо, кандидатка у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс під час дебатів з Трампом заявила, що він здасть Україну за 24 години, якщо стане президентом.