Окупанти знову заявили, що віддали “Азот” в оренду, коли завод запустять - невідомо

Окупанти знову заявили, що віддали “Азот” в оренду, коли завод запустять - невідомо

Окупанти продовжують замовчувати інформацію про інвестора, умови оренди та дату запуску сіверськодонецького “Азота”. Раніше мова йшла про "перший етап запуску" до кінця 2024 року.

25 вересня одне з окупаційних змі з посиланням на слова “міністра промисловості та торгівлі” самопроголошеної “лнр” Тимура Саматова повідомило, що “інвестор уклав договори оренди” по трьох сіверськодонецьких підприємствах: “Азот”, “Сєвєродонецький завод хімічного нестандартного обладнання” та “Кларіант”.

Ця інформація не нова. У березні 2024 року Тимур Саматов вже казав, що для цих трьох підприємств нібито знайшли інвестора. Тоді ж він припустив, що перший етап запуску сіверськодонецького “Азоту” може відбутися до кінця 2024 року.

Наразі “міністр“ вже не називає дати запуску підприємства та продовжує замовчувати інформацію про інвестора й умови оренди.

У тексті зазначається, що окупаційні структури “уклали з інвесторами договори оренди на низку підприємств Луганщини, і інвестори вже розпочали поетапний запуск підприємств”.

Раніше окупаційне «міністерство промисловості та торгівлі» самопроголошеної "лнр" заявляло, що нібито створює умови для швидкого запуску "Азоту" у майбутньому.