"України немає. Це вже не Україна", – Трамп розкритикував Зеленського та його відмову укласти угоду з рф

"України немає. Це вже не Україна", – Трамп розкритикував Зеленського та його відмову укласти угоду з рф

Колишній президент та водночас кандидат на посаду президента США Дональд Трамп звинуватив українського лідера Володимира Зеленського у відмові укласти угоду про припинення війни з росією.

Про це пише Financial Times, як повідомляє УНІАН.

Зазначено, що під час свого виступу у Північній Кароліні Трамп зробив різку заяву щодо нападок на Зеленського.

"Ми продовжуємо давати мільярди доларів людині, яка відмовляється укладати угоду - Зеленському. Він не міг укласти угоди, яка була б кращою, ніж ситуація, яка є у вас зараз. У вас є країна, яку знищили", – сказав кандидат у президенти Сполучених Штатів.

У виданні припустили, що Трампа могли розлютити заяви Володимира Зеленського на початку його візиту до США, коли він заявив про сумніви щодо здатності колишнього президента швидко досягти угоди.

"Президент України перебуває в нашій країні, і він робить невелику неприємну паплюжку на адресу вашого улюбленого президента", – сказав колишній очільник Америки.

До того ж Дональд Трамп розкритикував Байдена і Гарріс за те, що вони залишили США "втягнутими" в конфлікт.

"України немає. Це вже не Україна. Ви ніколи не зможете замінити ці міста та селища, і ви ніколи не зможете замінити мертвих людей, стільки мертвих людей. Будь-яка угода, навіть найгірша, була б кращою за те, що ми маємо зараз", – висловив свою думку кандидат у президенти Сполучених Штатів.

Також він заявив, що на відбудову зруйнованого в Україні підуть "сотні років", а потім відзначив, що відновити країну буде взагалі неможливо: "Грошей на її відбудову не вистачать, навіть якщо весь світ збереться разом".

Нагадаємо, що Трамп похвалив військові результати росії і висміяв допомогу США Україні.