Загиблому захиснику з Сіверськодонецька присвоїли звання почесного громадянина громади на Вінниччині

Загиблому захиснику з Сіверськодонецька присвоїли звання почесного громадянина громади на Вінниччині

Загиблому захиснику-сіверськодончанину Олексію Карпічєнку присвоїли звання Почесного громадянина Могилів-Подільської громади (посмертно).

Про це повідомляє Сєвєродонецька МВА.

Олексій народився 21 вересня 1989 року, виріс і жив у Сіверськодонецьку. Закінчив Східноукраїнський національний університет ім. Володимира Даля.

Після повномасштабного вторгнення  разом з батьками переїхав на Могилів-Подільщину, а згодом став до лав ЗСУ. Загинув у важких боях на Запорізькому напрямку майже рік тому - 23 жовтня 2023 року. Попрощатися з ним рідні та близькі змогли 28 липня 2024 року у Могилів-Подільському.

“За особисту мужність та героїзм, проявлені під час виконання службового та громадянського обов’язку на благо України та Могилів-Подільської міської територіальної громади Карпічєнку Олексію Олеговичу рішенням сесії Могилів-Подільської міської ради присвоїли звання ”Почесний громадянин Могилів-Подільської міської територіальної громади” (посмертно). Разом з ним видатне звання посмертно отримали ще 92 захисники”, - розповіли в МВА.

  

Почесну відзнаку отримали батьки Олексія під час меморіальних заходів до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Нагадаємо, звання «Почесний громадянин міста Сєвєродонецька» присвоїли бійцю 111 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ Андрію Ширшикову.