Адміністрація Байдена вивчає "План перемоги" України – Блінкен

Адміністрація Байдена вивчає "План перемоги" України – Блінкен

27 вересня, у п'ятницю, на пресконференції у Нью-Йорку, де проходила Генеральна асамблея ООН, Державний секретар США Ентоні Блінкен зробив кілька заяв.

Про це повідомляє Голос Америки.

Блінкен сказав, що адміністрація президента Сполучених Штатів тепер вивчає "План перемоги", який Володимир Зеленський представив Джо Байдену під час їхньої зустрічі у Білому домі у Вашингтоні.

Відповідаючи на запитання про те, чи Київ отримав (або отримає в майбутньому) дозвіл на використання західної зброї для завдання ударів по території вглиб рф, Ентоні Блінкен відповів, що адміністрація та партнери України тепер вивчають подробиці цього плану. І за потреби вони розглядають "додаткові дії", щоб допомогти українцям досягти перемоги.

"Ми дуже ретельно це вивчаємо, включно з тим, що ми або інші партнери України повинні були б зробити, – якщо потрібно, – додаткові дії, щоб допомогти їм досягти цього успіху", – пояснив Держсекретар США.

Він додав, що Байден "дуже чітко заявив, що він відданий успіху України".

"Він також прагне переконатися, що вони мають те, що їм потрібно для ефективного захисту. Я говорив це багато разів і скажу знову, кожен крок на цьому шляху ми пристосовували та адаптували до потреб, і я переконаний, що ми продовжуватимемо це робити", – зазначив Блінкен.

Він також нагадав, що Америка значно збільшила підтримку України, оголосивши про пакет допомоги вартістю понад 8 мільярдів доларів.

"Ми зробили важливі кроки, щоб підтримати народ України, який продовжує захищатися від російської агресії, що триває, і продовжує відстоювати свій суверенітет і незалежність, своє право вирішувати своє власне майбутнє", – заявив Ентоні Блінкен.

Зокрема, згідно з його словами, цих грошей має вистачити до завершення каденції нинішньої адміністрації США.