«Вони хочуть поповнити людський ресурс саме дітьми з окупованих територій», - Лисогор про банк сиріт рф

Фото: t.me/andriyshTime

Загарбники посилили перевірки мобільних пристроїв школярів на окупованій Луганщині. Також вони намагаються узаконити переміщення дітей з ТОТ до рф, щоб поповнити людський ресурс.

Про це у телемарафоні повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.

«Посилилася перевірка дітей, а саме – їхніх мобільних засобів для виявлення і знаходження їх на сайтах українського контенту», - зазначив Лисогор.

Також окупанти проводять» уроки патріотизму», агітаційні заходи. До того ж окупанти вивозять дітей з окупованої території, називаючи це створюванням банком усиновлення. Тому Луганська ОВА намагалася вивезти дітей до повної окупації.

«Вони намагаються вжити заходів щодо узаконення переміщення дітей, яке вони здійснювали від початку. Вони хочуть поповнити, знаєте, таке не гарне слово, але для них воно так і є – поповнити людський ресурс саме дітьми з окупованих територій», - каже Лисогор.

Він додав, що на захоплених у 2022 році територіях у переддень опалювального сезону люди розраховують виключно на себе.

«Навіть не проводиться жодного тестування. Тестувати, чесно кажучи, немає чого. Бо опалення не підготували. Люди вишукують як вугілля, так і дрова для того, щоб опалювати приватний сектор, встановлюють, відновили з минулого року, буржуйки, у багатоповерхових будинках», - каже Лисогор.

Нагадаємо, до кінця року дітей-сиріт з Луганщини включать до реєстру рф.