Про викриті корупційні правопорушення за січень 2015 року

Головним управлінням власної безпеки та відповідними підрозділами територіальних органів ДФС України здійснюються комплексі заходи, спрямовані на виявлення, перевірку та реалізацію інформації щодо корупційних дій з боку посадових осіб, їх прямої або опосередкованої участі у протиправних схемах, пов’язаних з ухиленням від оподаткування, «відмиванням» здобутих злочинним шляхом коштів, функціонуванням тіньових економічних структур тощо.

Так, у січні поточного року підрозділами власної безпеки проведено 295 службових розслідувань і перевірок, за результатами яких винесено 62 офіційних застереження, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 84 особи, звільнено із займаних посад – 4. 
За фактами вчинення посадовими особами органів фіскальної служби корупційних та інших злочинів у сфері службової діяльності, правоохоронними органами розпочато 43 кримінальних провадження.

Стосовно працівників служби складено та направлено до суду 2 адміністративних протоколи про порушення вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».
Перевірено 11 повідомлень про можливі неправомірні дії з боку посадових осіб органів  ДФС, що надійшли на сервіс «Пульс».

За результатами розгляду 110 звернень фізичних та юридичних осіб щодо можливих неправомірних дій з боку співробітників органів ДФС, знайшли своє підтвердження 34 інформації. 

Нагадуємо, що за номером телефону: (044) 284-00-07 Ви маєте можливість цілодобово повідомляти на Антикорупційний сервіс Державної фіскальної служби України "Пульс" про неправомірні дії або бездіяльність працівників ДФС.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А. Височина