Ті громадяни, що не оновили військово-обілкові дані, перебувають у розшуку поліції – ТЦК

Ті громадяни, що не оновили військово-обілкові дані, перебувають у розшуку поліції – ТЦК

Ті військовозобов'язані громадяни, що не оновили свої дані у ТЦК або Резерв+, знаходять у розшуку поліції.

Про це розповів тимчасовий виконувач обов'язків заступника начальника Івано-Франківського обласного ТЦК і СП Андрій Мороз.

Так він відповів на питання, скільки людей все ж оновили дані.

"Ці цифри знову ж таки озвучувати не можна. Це інформація з обмеженим доступом. Скажу, що значна частина населення це зробила. Але є така ж велика кількість тих, хто свої дані не оновив. Ці громадяни перебувають у розшуку поліції. Наші співробітники кожного дня їх виявляють під час заходів з оповіщення і передають нацполіції", - зазначив Андрій Мороз.

Він нагадав, що ті хто немає військово-облікових документів, теж є порушниками військового обліку.

"Є також категорія громадян, які мають право на відстрочку від служби, але з якихось причин не оновили дані. Ті, хто має військово-облікові документи невстановленого зразка також порушники. Таких людей є багато", - заявив Мороз.

Згідно з його слів, всі ці люди перебувають у розшуку і щоденно виявляються працівниками ТЦК.

"Ми передаємо їх представникам поліції, їх притягують до адмінвідповідальності. Далі ми здійснюємо всі заходи щодо того, аби актуалізувати всі дані особи, і якщо вона підлягає призову та мобілізації, то автоматично проходить військово-лікарську комісію", - пояснив Андрій Мороз.

Якщо ж стан здоров’я людини дозволяє їй проходити військову службу, і вона немає права на відстрочку, то для неї відразу визначається навчальний центр і в подальшому підрозділ, де вона буде нести службу.