У ліжку з $6 млн: ДБР викрило на збагачені керівницю МСЕК та її сина – керівника облПФУ (ВІДЕО)

У ліжку з $6 млн: ДБР викрило  на збагачені керівницю МСЕК та її сина – керівника облПФУ (ВІДЕО)

На Хмельниччині ДБР викрило керівницю МСЕК та її сина – керівника облуправління пенсійного фонду на незаконному збагачені на мільйони доларів.

Як повідомляє ДБР, під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже $6 млн у різних валютах.

Син посадовці обіймає керівну посаду у ГУ Пенсійного фонду України у Хмельницькій обл.

У жінки в робочому кабінеті було виявлено $100 000, а також низку підроблених медичних документів, списки "ухилянтів" із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Крім того, вдома у посадовців знайшли майже $5 млн 244 тис., €300 000, понад ₴5 млн, брендові прикраси тощо.

Також вилучено документи, які підтверджують незаконну діяльність посадовців та відмивання ними грошей через різні бізнес-проєкти.

"Під час слідчих дій посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно", - пише ДБР.

Крім $6 мільйонів готівкою у начальниці Хмельницької МСЕК також виявили й інший статки.

Йдеться про:

▪️ 30 об'єктів нерухомості у Хмельницькому, Львові та Києві;
▪️ 9 елітних автомобілів;
▪️ готельно-ресторанний комплекс у Хмельницькому на майже 3 тисячі квадратних метрів;
▪️ нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині;
▪️ $2,3 мільйона на валютних зарубіжних рахунках.

Народний депутат Володимир Ар'єв повідомив, як звати чиновницю - очільницею Хмельницького обласного МСЕК є депутатка Хмельницької облради від "Слуг народа" Тетяна Крупа.

"Крупа тиждень тому проголосувала проти звернення облради до всіх державних органів щодо процесу обміну полонених. Як і вся фракція "слуг", - написав Ар'єв.

Довідка: Медико-соціальна експертна комісія (МСЕК) — спеціальний заклад в системі охорони здоров'я, що проводить медико-соціальну експертизу особам, які звертаються для встановлення інвалідності, за направленням лікувально-профілактичного закладу охорони здоров'я після проведення діагностичних, лікувальних і реабілітаційних заходів.

Нагадаємо, у 2023 році НАБУ повідомило народній депутатці від Слуги народу" Людмилі Марченко та її помічниці про підозру у зловживанні впливом. За даними слідства, за 5300 доларів вони обіцяли допомогти військовозобовʼязаному виїхати за кордон.

НАБУ і САП опублікували відео, на якому зафіксовано переговори фігурантів справи, листування нардепки з помічницею і момент, на якому Марченко намагається викинути хабар через паркан свого приватного будинку.

Після розголосу Марченко виключили з партії "Слуга народу", а Тернопільська обласна організація партії достроково припинила її повноваження.