Військовий експерт розповів, як діятиме росія після захоплення Вугледару

Військовий експерт розповів, як діятиме росія після захоплення Вугледару

Після захоплення Вугледара російська армія намагаються активізувати свої дії на північ до Курахового, де є українська лінія оборони в районі Богоявленки.

Про це розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в етері Еспресо.

Таким чином Покровський напрямок залишається для ворога пріоритетним.

"Після захоплення Вугледара окупанти намагаються активізувати свої дії на північ до Курахового, де є наша лінія оборони в районі Богоявленки. Думаю, там зараз буде центр тяжіння бойових дій. Щодо Красногорівки, то це напрямок у бік Курахівки, де загарбник так само робить спроби просуватися, аби забезпечити з півдня тиск на Курахове", - повідомив Сергій Згурець.

Згідно з його слів, у зоні Селидового російські військові намагаються здійснювати удари з флангів, але це їм не зовсім вдається.

"Бачимо, що ворог, використовуючи перевагу у живій силі, йде за раніше поставленими планами", - зауважив Згурець.

Він додав, що коли здійснювалися спроби флангових оточень Вугледара, то один з напрямків противника був населений пункт Пречистівка, аби обійти Вугледар з заходу.

"Але зараз ці зусилля ворога з Пречистівки розвиваються вже на захід у бік Золотої Ниви. Це якраз спроба здійснювати просування вздовж Запорізького фронту, створювати умови для накопичення сил, аби йти далі на відсікання одного з наших угруповань. Говорилося про те, що дійсно противник накопичує сили на цьому напрямку", - розповів експерт.

Він зазначив, що можна зробити загальний висновок – рф діє по всій лінії фронту, чим намагається ускладнити перекидання українських резервів.

"Ворог буде акцентуватися насамперед на спробах захопити Курахове, потім просуватися до Покровська, якщо для цього будуть у нього створені передумови", - резюмував Згурець.