Байден і Блінкен не поїдуть на засідання "Рамштайн" по Україні, хто буде замість них - невідомо

Байден і Блінкен не поїдуть на засідання "Рамштайн" по Україні, хто буде замість них - невідомо

Президент США Джо Байден і Держсекретар Ентоні Блінкен не приїдуть у Німеччину на зустріч у форматі "Рамштайн" 12 жовтня.

Як повідомляє Associated Press, Байден залишиться у США через руйнівний ураган "Мілтон", що насувається на Флориду. До того там вже пройшов інший ураган - "Геллен", який вже наробив лиха.

Напередодні виборів американці очікують від адміністрації швидкої реакції на усування наслідків стихії, вважає журналіст "Голосу Америки" Остап Яриш. 

Bloomberg повідомило, що поїздки до Німеччини та Анголи, які мали відбутися з 10 до 15 жовтня, були б першими закордонними поїздками Байдена після того, як він знявся з президентських перегонів у липні та підтримав віцепрезидентку Камалу Гарріс.

У Держдепі заявили, що їм не відомо, хто з посадовців США може відвідати "Рамштайн" замість Байдена, оскільки цей візит був організований адміністрацією американського президента.

Речниця Міноборони США Сабріна Сінгх сказала, що Пентагон обговорює можливість перенесення зустрічі у форматі "Рамштайн" у Німеччині на кілька днів. "Рамштайн" можуть об'єднати з зустріччю міністрів оборони НАТО, яка запланована на 17-18 жовтня.

The New York Times пише, що мільйонам жителів Флориди влада наказала терміново евакуюватися через ураган "Мілтон". Він може стати одним із найбільш руйнівних в історії. Всього мають виїхати 5,5 мільйона людей , це одна з найбільших евакуацій в історії штату.

Очікується, що ураган "Мілтон", якому надали максимальний п'ятий ступінь, дійде до берега Флориди вже сьогодні. Також під загрозою міста Тампа, Сент-Пітерсберг і Кліруотер; всього в цих районах живуть 3,5 мільйона людей.

Нагадаємо, кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп використав наслідки урагану "Гелен" у США для критики допомоги Україні. Трамп розкритикував чинну американську владу за те, що та "має $300 млрд для України", але постраждалим від урагану "Гелен" американцям "все одно пропонує по $750".